Σπουδές-επαγγελματική εμπειρία:

• Το 1994 αποφοίτησα από την Ελληνογαλλική Σχολή Αθηνών (εδώ) και πέρασα στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ (εδώ).

• Αφού πήρα το πτυχίο μου ξεκίνησα άσκηση δικηγορίας και τον Αύγουστο του 2002 ορκίστηκα Δικηγόρος Αθηνών, επάγγελμα που εξασκώ έως σήμερα.

• Το έτος 2002 ξεκίνησα το μεταπτυχιακό μου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο στο Τμήμα «Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών» (εδώ) στην ειδίκευση «Ευρωπαϊκή Διοίκηση και Πολιτική» (Πρόγραμμα Jean Monnet). Μετά από σπουδές 2 ετών και την εκπόνηση της Διπλωματικής Εργασίας, σχετικά με το «Δίκαιο της έκδοσης στην ΕΕ» πήρα το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (Μάστερ).

• Το έτος 2006-07 πραγματοποίησα το δεύτερο μεταπτυχιακό μου στο ALBA Graduate Business School (εδώ), στην ειδίκευση “Business for Lawyers”, σε μια προσπάθειά μου να έρθω πιο κοντά στο χώρο της Οικονομίας και ειδικά των Επιχειρήσεων. Αποφοίτησα με διάκριση “Highest Honors” επιτυγχάνοντας τον υψηλότερο βαθμό στην τάξη μου.

• Στη συνέχεια πραγματοποίησα σειρά σεμιναρίων, κρατώντας επαφή με την ακαδημαϊκή κοινότητα και επεκτείνοντας τις γνώσεις μου: πιο σημαντικά το σεμινάριο σε συνεργασία ΕΛΙΑΜΕΠ και Free University of Berlin το 2010 με τίτλο “Global Politics winter School of Athens” (εδώ) και το 2013 στο ΚΕΚ του Πανεπιστημίου Αθηνών 4μηνο σεμινάριο ειδίκευσης στην «Οικονομική Ανάλυση του Δικαίου» (εδώ), που είναι και το μόνο σχετικό στην Ελλάδα.

• Μιλώ τη γαλλική (DALF) και την αγγλική (PROFICIENCY) σε άριστο επίπεδο.

• Εκτός από την άσκηση Δικηγορίας από το προσωπικό μου γραφείο έχω δουλέψει και συνεργαστεί με δημόσιους φορείς, αποκτώντας πολύτιμη εμπειρία: το 2004 εργάστηκα στη Νομαρχία Αθηνών, ως ειδικός σύμβουλος για το ΠΕΠ Αττικής και συνεργάστηκα με επιτυχία με το Νομάρχη Αθηνών κ. Γιάννη Σγουρό. Πέρα από την τεχνική υποστήριξη στα προς ένταξη έργα, γνώρισα το β βαθμό αυτοδιοίκησης και συνέδραμα πολύπλευρα στην ανάπτυξη και θεσμοποίηση σχέσεων με την «Περιφέρεια της Ρώμης», με την οποία υπεγράφη και συμφωνία «αδελφοποίησης.

• Τα έτη 2009-2012 εργάστηκα ως ειδικός συνεργάτης στα Υπουργεία Εργασίας και Υγείας, μαζί με τον Υπουργό κ. Ανδρέα Λοβέρδο, με εποπτεία στα θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης αρχικά και Πρόνοιας στη συνέχεια και έμφαση σε νομοπαρασκευαστική εργασία και νομική υποστήριξη. Πέραν της καθημερινής νομικής υποστήριξης, είχα την ευθύνη για την προετοιμασία Συμφωνίας των Υπουργείων με την Εκκλησία της Ελλάδας, για τη συνδρομή σε θέματα κοινωνικού ενδιαφέροντος.

2) Πολιτική-Κοινωνική Δράση. Ενδιαφέροντα.

• Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου, υπήρξα ιδρυτικό μέλος Ανεξάρτητων Φοιτητικών Κινήσεων (ΑΔΗΚ Νομικής και Ένωσης Ανεξαρτήτων ΑΠΘ & Πα.Μα) μέσω των οποίων μετείχα στο ΔΣ Φοιτητών Νομικής αλλά και στα 2βάθμια συνδικαλιστικά Όργανα των Φοιτητών. Είχα και την εμπειρία της συμμετοχής σε πανσπουδαστικό Συνέδριο «απόπειρας» επανασυγκρότησης της ΕΦΕΕ. Επίσης, μέσω νεανικού σωματείου συμμετείχα στις πρώτες προσπάθειες του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας (ΕΣΥΝ)

• Το έτος 2000 εντάχθηκα στο Κίνημα Ελευθέρων Πολιτών και εκλέχτηκα στην Κεντρική του Επιτροπή, αλλά και ανέλαβα υπεύθυνος συγκεκριμένων Τομέων Πολιτικής. Το 2002, το ΚΕΠ διέκοψε τη λειτουργία του. Παράλληλα με τις μεταπτυχιακές μου σπουδές, συνέχισα να παρακολουθώ τις πολιτικές εξελίξεις στο φυσικό μου χώρο, αυτόν του Κέντρου και της Κεντροαριστεράς.

• Το 2004 εντάχθηκα στο ΠΑΣΟΚ (εδώ).

• Το 2006 υπήρξα υποψήφιος νομαρχιακός σύμβουλος Αθηνών με το συνδυασμό «Υπερνομαρχία Πολιτών-Φώφη Γεννηματά, Γιάννης Σγουρός, Γιάννης Μίχας».

• Τα έτη 2008-2010 εκπροσώπησα την Υπερνομαρχία Αθηνών- Πειραιά στη «Συνεργασία των 12 Φορέων για το περιβάλλον», όπου εκπονήσαμε μελέτη για τη θεσμοθέτηση ελέυθερων χώρων πρασίνου στην Αττική. Εκεί είχα τη χαρά της συνεργασίας με πλήθος επιστημόνων, φορέων και αξιωματούχων και βέβαια με το Δημήτρη Μπέη που είχε την ευθύνη του συντονισμού της προσπάθειάς μας. Η μελέτη (εδώ) παραδόθηκε στον Πρωθυπουργό και στα κόμματα της Βουλής.

• Το χρονικό διάστημα αυτό μετείχα και στον Τομέα Τουρισμού του ΠΑΣΟΚ, ως σύνδεσμος της Ομάδας Επικοινωνίας και συνεργάστηκα με την κα Άντελα Γκερέκου και τον κ. Γιώργο Νικητιάδη στην προετοιμασία του προγράμματος του κόμματος στον τομέα αυτόν.

• Από το έτος 2012 συμμετέχω στην Πολιτική Κοινότητα «Μπροστά» (εδώ), ως μέλος της Συντονιστικής της Επιτροπής. Το «Μπροστά» μετείχε στις πρωτοβουλίες των Κινήσεων στο χώρο της Κεντροαριστεράς (εκδηλώσεις στο Γκάζι) και είχε την ιδέα της πραγματοποίησης του «Προοδευτικού Φόρουμ» (εδώ) που πραγματοποιήθηκε στον ίδιο χώρο.

• Το έτος 2013 εντάχθηκα στο κόμμα «Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα»(εδώ). Είμαι μέλος της Εθνικής Επιτροπής Αντιπροσώπων, όπως και της Πολιτικής Ομάδας Συντονισμού και υπεύθυνος για το συντονισμό των Ομάδων Πολιτικής Ευθύνης, ενώ είμαι και Αναπληρωτής συντονιστής του Τομέα Εξωτερικής Πολιτικής. Τον Μάρτιο του 2014 συγκροτήσαμε την «Ελιά-Δημοκρατική Παράταξη» (εδώ).

• Αθρογραφώ τακτικά στον ηλεκτρονικό και έντυπο Τύπο με ποικίλη θεματολογία.

• Είμαι μέλος της Παγκρητίου Ενώσεως και έχω ιδιαίτερους δεσμούς με την Κρήτη: το 2007 εξέδωσα βιβλίο με πρωτότυπες κρητικές μαντινάδες, με πρόλογο από το Μίμη Ανδρουλάκη, ενώ ασχολούμαι και με την παραδοσιακή μουσική του νησιού. Από το 2012 είμαι μέλος του Παρατήματος Αθηνών του Ιδρύματος Ερευνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» που μελετά το έργο του μεγάλου Έλληνα πολιτικού.

• Μέλος Συλλόγων Αποφοίτων των Σχολών που φοίτησα. Έχω διατελέσει και υποστηρικτικό μέλος της WWF αλλά και του ΕΛΙΑΜΕΠ.